Greta Thunberg wil lichaamstemperatuur mensen verlagen met 2 graden…


“Het klinkt kinderlijk simpel en dat is de oplossing ook”, begint Greta ons interview. “Momenteel zijn er bijna 8 miljard mensen op de wereld. Als al die mensen hun lichaamstemperatuur met 2 graden doen dalen, dan kunnen we de opwarming van de aarde tegengaan.”

Op onze vraag hoe ze dat wil realiseren, antwoordt ze: “Wij, de jongeren, zullen het uiteindelijk moeten doen. Als wij onze hersenen niet gebruiken maar het kind in ons laten spreken, worden mensen zowieso een pak koeler. Dus dan zijn we goed bezig. Daarom dat ik ook zo koel overkom.”

Greta wil zelf nog een stapje verder gaan en wil volledig klimaatneutraal worden door haar lichaamstemperatuur tot op nul graden te brengen. “Volwassenen krijgen het hier echter aangenaam warm van, dus misschien dat dat voorlopig geen goeie optie is en ik dit idee even in de laagverbruikende diepvries moet steken”, concludeert Greta.

Op onze opmerking dat ze eigenlijk het tegenovergestelde doet dan datgene wat ze wil bereiken namelijk de mensen warm krijgen voor haar ideeën in plaats van hen af te koelen, reageert ze: “Een mens heeft twee verschillende voeten en dus twee tegenovergestelde voetafdrukken: De ecologische voetafdruk en de logische voetafdruk. Het is gewoon een kwestie van die twee in hetzelfde ritme te laten lopen”.

DELEN
Vorig artikelBosbranden…
Volgend artikelOud worden…