FAQ

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je een bijkomende vraag of vind je u geen antwoord op je vraag? Mail ze ons naar redactie@trumantrash.com .

Kan ik cartoons bestellen?
Ja. Cartoons kunnen op maat en naar opgegeven thema besteld worden. Deze worden digitaal op ware grootte opgemaakt voor druk en digitaal via Wetransfer doorgestuurd. De prijs wordt bepaald per cartoon.

Kan ik een origineel getekende cartoon bestellen?
Ja. U kan een origineel getekende cartoon bestellen van een bestaande cartoon of er één bestellen naar opgegeven thema. Deze worden met inkt getekend op A4 of A3-formaat (afhankelijk van uw keuze). Ze kunnen opgestuurd worden met de post of u kan ze afhalen op ons kantoor.

Verzorgt u ook live cartoon sesssies?
Ja. Wij kunnen uw event begeleiden met live cartoontekenen. Wij tekenen ter plaatse op een wacom 22UX tablet met projectie via een beamer zodat uw publiek kan volgen. Contacteer ons voor meer info.

Kunnen wij u inhuren als copywriter?
Ja. Wij kunnen al uw teksten verzorgen en nog veel meer. Mét en zonder humor of satire.

Kan u voor ons een video of animatie maken?
Ja. Wij maken videos en animaties op maat. Mét of zonder humor of satire. Wij maken ook explainer videos om uw boodschap helder over te brengen.

Kan ik artikels, tekeningen, foto’s, ideeën of andere content inzenden voor publicatie?
Ja, dat kan maar…
Het probleem met ideeën is het volgende: Als u een idee inzendt waarvan u denkt dat het onwaarschijnlijk origineel en grappig is en wij lezen dit, kan het volgende gebeuren:
1. Ofwel hebben wij al hetzelfde supergeweldige idee gehad en willen wij dit in de nabije toekomst gaan publiceren. Als u ons idee dan leest bij publicatie, en u dacht dat u de enige bent die dit bedacht kan hebben, dan bent u zwaar in uw gat gebeten en bestaat de kans dat u ons aanklaagt.
2.Ofwel hebben wij hetzelfde hilarische idee nog niet gehad en kunnen wij nooit meer soortgelijk idee gebruiken want als we dit wel zouden doen, bent u ook in de andere kaak van uw gat gebeten.
Bijgevolg:
1. Wij willen niet met de ideeën van anderen gaan lopen.
2. Wij hebben momenteel geen budget om u te betalen voor uw ideeën.

Conclusie:
1. Als u betaald wil worden, zend ons dan aub geen ideeën. Wij willen dat u een tevreden lezer blijft.

2. Als u ons vanuit uw enthousiasme belangeloos wil helpen en uw ideeën wil delen, dan vragen wij om in uw email schriftelijk te vermelden dat u afstand doet van alle rechten van dit idee en dat u bevestigt dat wij dit idee vrij mogen gebruiken, waarvoor onze oprechte dank.
Opmerking: Indien wij beslissen om welke reden dan ook uw idee niet te gebruiken, wees dan aub niet boos. Zo’n beet in de kaak van uw achterste is echt geen prettig gevoel.

Kan ik u interviewen?
Ja. Stuur een mailtje naar ons met uw vraag, uw gegevens en de naam en website van het medium waarin u het interview wil publiceren. Wij contacteren u dan voor een eventuele afspraak. Alle interviews moeten eerst schriftelijk ter goedkeuring worden voorgelegd vooral ze gepubliceerd of uitgezonden worden.

Ik wil een tekening, artikel of andere content hergebruiken. Mag dat zomaar?
Nee. Op alle tekeningen en content van deze website berust auteursrecht. Schending daarvan is strafbaar. Dat betekent dat hergebruik zonder toestemming van de auteur niet is toegestaan.  Wij zijn hier heel strikt in. Wij zijn lid van SOFAM, de auteursvereniging voor audiovisuele kunsten. Als ik een inbreuk vaststel dan stuur ik dat naar hen door. Hun advocaten gaan er dan achteraan en eisen een fikse schadevergoeding. Zij nemen hier een percentage op. Deze diensten kosten mij niets. Wees dus gewaarschuwd.

Indien je content wil hergebruiken, moet je vooraf toestemming vragen. Wij willen graag -per mail- van je weten:

1. Waar het voor is en wat je er mee beoogt
2. Hoe en wanneer je het aangeleverd wil hebben
3. Hoeveel je er max. voor kan/wil betalen

We vragen dus naar je budget. De reden is dat ik anders een hele dag bezig ben met offertes te maken voor mensen die er geen geld voor hebben. Zorg dus dat je budget ruim genoeg is om ons te betalen. Als de aanvraag voldoet aan onze wensen dan laten we snel weten of we akkoord gaan.

Willen jullie gratis strips of content leveren voor een goed doel?
Hangt er vanaf. Je kan altijd proberen.