Man neemt nieuwe identiteit aan na contact met schoonmoeder…

“Ken je iets van computers?”, vroeg ze langs haar grote neus weg. “Tuurlijk, ik ben IT-expert bij Google”, antwoordde hij vol trots. Hij wou een goede eerste indruk maken bij zijn toekomstige schoonmoeder. Haar sadistisch ogende grijns kondigde de grootste vergissing van zijn leven aan maar dat besefte hij toen nog niet.

Het begon allemaal met een onschuldig telefoontje. Of hij even tijd had na het werk om kort iets uit te leggen over haar computer. Zes uur lang werd hij gegijzeld om haar te tonen hoe ze een mapje moest aanmaken in haar verkenner. ’s Anderendaags werd hij weggeroepen uit een belangrijke vergadering met de melding dat er iets ernstig met zijn schoonmoeder aan de hand was en dat hij haar dringend moest terugbellen. Snikkend vertelde ze aan de telefoon dat ze haar computer niet opgestart kreeg en of hij haar kon redden van dat verschrikkelijke monster. Sindsdien werd het alleen maar erger. Tientallen telefoontjes in het midden van de nacht, honderden telegrammen op vakantie, laptop-achtervolgingen op straat…

Na drie weken is hij compleet gecrashed. Op aanraden van een vriend heeft hij contact opgenomen met het MILPP, het Mother-In-Law Protection Program. Die hebben hem een nieuwe identiteit gegeven. Hij leeft nu ondergedoken bij de Amish, een mennonitische protestantse geloofsgemeenschap in Noord-Amerika die geen enkele computer bezit. Zijn vriendin heeft hem verlaten voor een bouwvakker die totaal niets van computers kent. Zijn vroegere schoonmoeder heeft ondertussen bouwplannen.