Nu in de App Store: Brains 2.0 …

Twee uur ’s morgens op de afdeling chirurgie van het hoofdkantoor van Apple in Cupertino, Californië. Jan Deman is de eerste belg die er net een hersenchip ingeplant kreeg die verbonden is met Brains 2.0, de nieuwste app uit de App Store. Vanaf nu zal zijn leven een pak makkelijker zijn. De chip die zijn hersenen aanstuurt, neemt een hoop taken van hem over. Tenminste als hij het overeenstemmende commando ingeeft in de app op zijn gsm. Als hij bijvoorbeeld een douche wil nemen, dan klikt hij in het menu op:

> persoonlijke hygiëne > wassen > douchen > warm water > do it for me !

Zijn lichaam neemt dan, nadat het brainapp-signaal de juiste neuron in zijn hersenen gestimuleerd heeft, de actie van het douchen van hem over. Hij hoeft zelf niet meer na te denken en de handelingen worden aangestuurd door de opeenvolgende voorgeprogrammeerde commando’s van de app.

Jan is in de wolken met de installatie. “Ik heb nu meer tijd om aan andere dingen te denken. Zo kan kan ik tijdens het douchen me bezinnen over wat ik na het douchen ga doen, zoals mezelf afdrogen bijvoorbeeld”, aldus een door de app aangestuurde uitgesproken reactie van Jan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.