Veel bocht in de Schelde door nieuwe Antwerpse watertaxi…

Bart De Wever introduceert de watertaxi in Antwerpen. Die is technisch gezien eigenlijk een gewone taxi die vertrekt vanop het land. Een watertaxi zal je kunnen nemen aan de uitgang van elk asielcentrum in Antwerpen.

Zoals bij de richtlijnen voor gewone taxi’s moet je als watertaxichauffeur ook een licentie aanvragen. Om die te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Enkel taxichauffeurs van vreemde origine kunnen een licentie krijgen. Ze mogen geen enkele kennis hebben van de Antwerpse straten. De watertaxi’s mogen niet gebruikt worden door autochtonen én de taxi moet minstens vijf passagiers bevatten. Een vierde en laatste voorwaarde is dat ze in hun autotaxi een GPS moeten hebben van minimum tien jaar oud. Als ze dan een straat ingeven leidt de GPS hen rechtstreeks de Schelde in.

Partijgenoot Theo Francken is alvast fan van het nieuwe vervoersysteem. “Met de watertaxi kan er alvast veel tijd gewonnen worden op vlak van verplaatsing terug naar huis”, aldus de staatssecretaris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.