Koning stelt landschapsbureau aan…

De regering is ingestort en het kieslandschap ligt in puin. De koning heeft de essentie bestudeerd en heeft als gevolg hiervan een verkiezingslandschapsbureau als formateur onder de arm genomen om een nieuwe verkiezing vorm te geven. Dit heeft een opmerkelijk ruimtelijk voorstel. Kiesbureaus zullen vanaf de volgende verkiezingen ingericht worden als landschapsbureaus.

Het individuele hokjes-denken is niet meer van deze tijd. De nieuwe configuratie is volgens het studiebureau een oproep tot een breeddenkend land in een breed politiek landschap waarin aan kiezers gevraagd wordt om hun oogkleppen af te zetten en te zien wie er werkelijk naast hen staat in hun keuze of anti-keuze.

“Als we naar de grond van de zaak kijken is kiezen uiteindelijk geen individueel afgebakend recht maar een groepsgegeven dat enkel gerealiseerd kan worden door middel van een groepsgebeuren”, aldus de hoofdontwerper van het bureau. “Een democratie laat het volk kiezen en geen stelletje individuen die beweren een monopolie te hebben op de waarheid. Individualiteit is geen democratisch gegeven want individueel is er spijtig genoeg niet altijd genoeg volk aanwezig om democratisch te stemmen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.