Sp.a wil basismandaat voor alle werkloze politiekers…

Oppositiepartij Sp.a pleit ervoor alle werkloze politiekers in België een “basismandaat” te geven. Iedereen die politiek wil werken, moet kunnen werken, zeggen de socialisten. Als regeringen banken kunnen redden, moeten ze ook politiekers kunnen redden.

De VDMB, de Vlaamse Dienst voor Mandaten Bemiddeling, moet nog harder gaan inzetten op begeleiding. Dat kan met een basismandaat. Er is ook nood aan een mentaliteitswijziging bij politiek werkzoekenden. Er moet meer gekeken worden naar competenties in plaats van partijkaarten. Werkloze salonpolitiekers moeten ook niet te beroerd zijn om aan de slag te gaan in een totaal andere functie, zoals zakkenvuller bijvoorbeeld.

Zelfs in tijden van verkiezingen komen bepaalde politiekers niet makkelijk aan de bak op de politieke markt. In plaats van hen te bevooroordelen als nutteloze aandachtszoekers, is het beter om hen intellectueel te stimuleren en hen een mandaat te garanderen. Alleen zo kan de politieke werkloosheid afgeschaft worden. Een mandaat is nog altijd de beste bescherming tegen politieke armoede en politiek sociaal isolement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.