WK lied Damso uit respect voor vrouwen enkel gespeeld tijdens belangrijke wedstrijdmomenten…

Er is veel commotie ontstaan over het feit dat de Belgische voetbalbond zanger Damso heeft verkozen om het WK lied te zingen. De teksten van de zanger zouden vrouwonvriendelijk zijn. De voetbalbond is echter niet van plan de zanger in te ruilen voor een andere artiest maar ze zal wel de momenten dat het lied wordt ingezet aanpassen.

De voetbalbond begrijpt de positie van de vrouw. In een officiële reactie verklaart de bond dat het lied dan ook enkel gespeeld zal worden tijdens de belangrijkste WK-interacties tussen man en vrouw op momenten dat de natuurlijke voetbalpositie van de vrouw in overeenstemming is met het lied. Bijvoorbeeld wanneer de man voor TV aan zijn vrouw het commando geeft om nog een paar pintjes en wat zakjes chips te halen voor hem en zijn vrienden. Of bij het opruimen en schoonmaken van de woonruimte door de vrouw na de wedstrijd.

“We willen benadrukken dat we de rol van de vrouw in volle WK-actie respecteren”, aldus de voorzitter van de voetbalbond. “We willen hen dan ook betrekken en een waardevolle waarheidsgetrouwe voetbalervaring geven”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.